Wie ben ik?

Steven Hopman

Een ervaren rekendocent met passie voor het vak en de student. Ik begeleid al jaren studenten met volle tevredenheid.

  • 5 jaar ervaring in het primair onderwijs
  • 5 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs in de vakken economie en M&O
  • 15 jaar ervaring als docent op de pabo
  • 2 jaar ervaring als docent op het MBO in de vakken rekenen en medisch rekenen. 

Ik heb een artikel geschreven dat door hét rekenblad van Nederland, Volgens Bartjens, is gepubliceerd.

‘Eenvoudig delen door een breuk, via de verhoudings­gedachte’ »

Verder heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van de landelijke toetsen voor de pabo. Mede daarom kan ik je erg goed begeleiden voor deze toetsen.

Ik help jou met mijn enthousiasme weer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen. Samen gaan we aan de slag, waardoor jij rekenen ook weer leuk gaat vinden. Door mijn aanpak en nadruk op ‘begrijpen’ oefen je niet alleen voor de toets, je wordt er ook een betere reken-didactische juf of meester van.

Testimonials

Op een gegeven moment zie je er als een berg tegen op. Die stomme rekentoets. Maar dat rekenen leuk kan zijn en eigenlijk een bijzonder interessante puzzel, dát is wat Steven je leert. Zijn optimisme werkt aanstekelijk en je krijgt weer plezier en motivatie om je tot die moeilijke wiskundige puzzels te zetten. Dankzij onze één op één afspraken en het huiswerk kreeg ik meer vertrouwen in mezelf en in de prestatie die ik moest leveren. Ook is het volgen van deze cursus bij Steven een goede stok achter de deur. Loop je ook tegen een muur, voelt de drempel net te hoog? Met de hulp van Steven is het behalen van succes niet alleen haalbaar, maar ook nog eens leuk! Mijn dank is dan ook heel groot!

Melisa Seyhan

Deeltijdstudent pabo Marnix Academie

“Ik zat in mijn laatste jaar van de pabo en ik had de toets al twee keer op eigen kracht gemaakt. Helaas gaf dit niet het gewenste resultaat. Inmiddels was de moed mij een beetje in de schoenen gezakt. Vanaf het moment dat ik begeleid werd door Steven kreeg ik meer plezier in het oefenen van de stof. Dit had zeker te maken met zijn enthousiasme en passie voor het vak! Steven geeft duidelijke uitleg. Zodra ik iets niet begreep bedacht hij wel een andere manier waardoor het wel binnenkwam. Daarnaast is hij erg positief ingesteld en gaat hij uit van iemands krachten. Zo ging ik met meer zelfvertrouwen de toets tegemoet. Ik heb de toets gehaald en dat heb ik zeker te danken aan de bijlessen!”

Isa

22 jaar, HAN Nijmegen

“Na vier keer mijn landelijke toets niet te hebben gehaald, startte ik met de bijlessen bij Steven. Mijn bijlesperiode bij Steven heb ik als heel prettig ervaren. Er was vanaf moment één een prettige klik. Aan de hand van werkbladen en vragen stellen kreeg ik de uitleg bij de verschillende onderdelen. Mijn grootste angst was fouten maken, maar tijdens de bijles werd ik elke keer weer opnieuw gerustgesteld. Door de werkbladen en bijles heb ik onwijs veel geleerd, maar hetgeen misschien nog wel belangrijker is, is dat ik mijn zelfvertrouwen om de toets te maken weer terug heb.”

Bo

23 jaar, Ipabo, Alkmaar

Heb je nog vragen? Of wil je een afspraak maken voor excellente bijles?